Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:17:09 GMT

نرخ تولد در قزوین باید ۲.۵ برابر رشد یابد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۱۹۹۱

نرخ تولد در قزوین باید ۲.۵ برابر رشد یابد

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر جلال رحمانی روز دوشنبه در نشست خبری هفته ملی سلامت افزود: جمعیت کشور ما با سرعت به سمت پیری میرود و نرخ باروری ما ۱.۷ است که حتی پاسخگوی جانشینی یک زوج هم نیست و این در حالی است که در دهه ۶۰ باروردی در میان مردم ما ۳.۶ بود ولی با شعار ها و سیاست های خاص آن زمان شاهد تغییر در فرهنگ و کاهش فرزند آوری هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این موضوع که جوانی جمعیت دغدغه جدی کشور شده و مقام معظم رهبری به این مهم توجه ویژه دارند، تصریح کرد: با توجه به رویکرد ملی وط رحی که در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسیده امروز قرارگاه جوانی جمعیت در قزوین فعالیت خود را آغاز کرده است.

این مسوول ادامه داد: قانون جوانی جمعیت و افزایش فرزند آوری داری ۷۲ ماده است که از این تعداد ۲۰ مورد آن متوجه دانشگاه علوم پزشکی و ۵۲ مورد دیگر به همراهی و توجه سایر دستگاه های ذیربط بازمی گردد.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون نوزاد در کشور متولد می شوند، افزود: بر اساس نیاز کشور، لازم است میزان تولد ها سالانه به ۲.۵ میلیون فقره تولد برسد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد خانواده هایی که دارای شغل ثابت، زندگی های دارای رفاه و با تحصیلات بالاتر هستند استقبال کمتری از فرزند آوری دارند که این نگرش باید تغییر کند.

وی در ادامه صحبت های خود، به فعالیت های معاونت  بهداشت اشاره کرد و گفت: همکاران بهداشت محیطی ما طی سال بیش از ۱۰۰ هزار بازدید مختلف از مراکز صنفی قزوین داشته اند که از این تعداد ۱۴هزار و ۷۹۲ مورد اخطار صادر شده، هزار و ۲۳۷ مورد از اخطار ها توسط افراد نادید گرفته شده و در نهایت ۱۳۲ مورد از آنها به مراجع قضایی ارجاع و منجر به پلمپ واحد های مربوطه گردیده است.

این مسوول گفت: ما در موضوع واکسیناسیون جزو  استان های موفق کشور بوده ایم و تا امروز بیش از ۹۶ درصد از جمعیت مردم استان دز اول واکسن را دریافت کرده اند، ۸۹ درصد دز دوم و بیش از ۳۳ درصد نیز در تزریق دز سوم مشارکت کرده اند که در تمام مراحل از میانگین کشوری بالاتر عمل کرده ایم.

وی با اشاره به شیوع بیماری واگیردار سرخک در کشورهای پاکستان و افغانستان و نیز تردد اتباع این کشورها در استان قزوین ابراز کرد: تمامی اتباع بالای ۳۰ سال افغانستان در استان بررسی شده اند و ۳۷ درصد از افراد نیز واکسن سرخک را دریافت کرده اند، خوشبختانه در ماه گذشته تنها یک مورد سرخک در استان گزارش شده است که فرد با سلامتی از دوران ابتلا گذشته است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین به وضعیت بهداشت کارگران اشاره کرد و افزود: اصناف و کارخانه ها همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی قزوین داشته اند و در موضوع واکسیناسیون علیه کرونا این موضوع بسیار خوب پیش رفت به طوری که ۸۰ درصد کارخانه های دایر در قزوین ناظر بهداشتی و خانه بهداشت کارگردی دارند.

دخالت های برخی چهره‌های سیاسی باعث تشویش اذهان عمومی در خصوص بیمارستان شهدای آبیک 

 معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست گفت: دخالت های برخی چهره‌های سیاسی در استان باعث تشویش اذهان عمومی در خصوص بیمارستان شهدای آبیک شده بود. 

محمد علی معصومی فر روز افزود: به هیچ عنوان دانشگاه علوم پزشکی قزوین قصد ارائه خدمات با تعرفه خصوصی در شهرستان آبیک را نداشت و این موضوع توسط برخی چهره‌های سیاسی استان و رسانه ها وارونه جلوه داده شد. 

وی با بیان اینکه شهرستان آبیک، نیاز به افزایش تخت های بیمارستانی داشت، افزود: این بیمارستان دارای ۳۲ تخت است که ۲۲ تخت برای خدمات بستری، اورژانس و پرستاری و ۱۰ تخت برای خدمات آی‌ سی‌یو در نظر گرفته شده است و با توجه به کمبود تخت های بیمارستانی در آبیک شهروندان این شهرستان مجبور به دریافت خدمات پزشکی و بیمارستانی از شهرستان های مجاور از جمله قزوین و نظر آباد هستند و این موضوع سبب شد تا دانشگاه علوم‌پزشکی در قالب چندین جلسه از ظرفیت بخش خصوصی با تعرفه دولتی در راستای افزایش تخت های بیمارستانی استفاده کند. 

وی ادامه داد: واگذاری خدمات یک بحث قانونی است و واگذاری بیمارستان دولتی به بخش خصوصی توسط دانشگاه علوم پزشکی توجیه قانونی ندارد و برخی ها با برداشت اشتباه خود باعث انحلال این طرح شدند.

معصومی فر ادامه داد: تصمیم دانشگاه بر این بود که تا ساخت زمین الحاقی بیمارستان شهدای آبیک، مردم این شهرستان از ظرفیت و خدمات بخش خصوصی با تعرفه دولتی بهره‌مند شوند.

وی همچنین در خصوص وضعیت بیمارستان های استان افزود: بدون استثنا تمامی مراکز درمانی و دولتی استان قزوین فرسوده است و در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند به عنوان مثال بیمارستان ۲۲ بهمن قزوین که یک بیمارستان تخصصی اعصاب و روان است نیاز به جا به جایی دارد.  

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: سفر پرخیر و برکت رئیس جمهور به استان قزوین باعث دستاوردها و جذب اعتبارات قابل توجهی برای حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی قزوین شده است به طوری که قزوین تنها استانی بوده که توانسته بیشترین اعتبارات را در این حوزه از سفرهای ریاست جمهوری تاکنون کسب نماید. 

وی در همین راستا افزود: با توجه به اینکه پروژه هایی در سفر رئیس جمهور بودجه و اعتبار کسب می‌کنند که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، خوشبختانه با تلاش مسئولان استانی و با در نظر گرفتن پیشرفت فیزیکی نه چندان مناسب بیمارستان های استان پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی اعتبار کسب کرد و امیدواریم در سال های اخیر شاهد بهره‌برداری از آن باشیم. 

برچسب‌ها سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: علت فوت پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.

او ادامه داد: دکتر فرزانه اکبری پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی چهارم اردیبهشت در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت فوت او را محرمانه به اطلاع خانواده اش خواهد رساند. 

او همسر دکتر فرید شهریور فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر خبرهایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است‌. 
در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده اند و چند پزشک هم در کما هستند‌.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر دادند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی